Novinky

26+27.3.2010 Start nového domácího labelu United Forces of Dub!

UNITED FORCES OF DUB: LABEL LAUNCH PARTY – KŘEST PRVNÍHO VINYLU
26/3 FAVÁL – BRNO + 27/3 CROSS – PRAHA !! Vystupující: Vibronics (UK), Echo Ranks (UK), Madu Messenger (UK), United Forces of Dub, Dub Liberation Sound,Ngomau a hosté…
Vibronics jsou u nás dobře známá a zavedená parta. Toto volné seskupení vokalistů a hudebníků kolem zakladatele a hlavního zvukového mága Steva Vibronicse vzniklo oficiálně v roce 1995, kdy na již legendárních tancovačkách Aba-Shanti-I soundsystému v Londýnském Vauxhallu poprvé veřejně zazněly první Stevovy tóny. Krátce nato, v roce 1996, se Vibronics seznamují se Zion Train a začíná plodná spolupráce, která trvá víceméně dodnes. Bylo to právě na labelu Zion Train (Universal Egg), kde Vibronics poprvé opustili dubplaty a došlo na jejich oficiální vydání a kdy se začaly jejich vibrace šířit po světě. Byl to znovu label Zion Train (Deep Root), na kterém vyšly hity jako „Jah Light Jah Love“, slavný dubplate hraný Jah Shakou, nebo „On Jah Side“ či „Positive Direction“. Dalším zlomovým bodem byl rok 1998, kdy spatřilo světlo světa první LP nahrané společně s další legendou Jah Free „Outernational Dub Convention Vol. 1“ a značka Vibronics se stala stálicí na britské dubové scéně. Dva roky poté následovalo ceněné první sólové album „Dub Italizer“ a někdy v té době se také začala rodit myšlenka na vlastní label. V roce 2001 vychází první singl na novém, již domácím, labelu Scoops. Jeho katalog k dnešnímu datu obsahuje přes 20 vydaných titulů, je jednou z nejlépe zavedených značek a jeho limitované edice jsou velmi vyhledávané. Pro rok 2010 přichystali Vibronics ambiciózní plán 12 × 7, čili jeden sedmipalcový singl měsíčně… zatím posledním je YTho hitovka „I Wish“… Dnes jsou Vibronics velmi respektovaným uskupením znamenajícím nejvyšší kvalitu, jejich diáře jsou naplneny daty a místy z celého světa, Česká republika se stala jejich oblíbenou zastávkou a je velkým potěšením je zde opět přivítat. Tentokrát nastoupí v extra silném složení: Echo Ranks a Madu Messenger za mikrofony a Steve Vibronics tradičně u kontrolní veže.

United Forces Of Dub tvoří respektovaný kolektiv české dubové scény. Již několik let udávají tempo dubových akcí, pořádají vyhledávané klubové večery i poctivé soundsystémové tancovačky. Selektoři a producenti Yukimura aka Mustakillah Sound, Wild-I aka Dubble-U a Nattynational Rockers aka Red-I & Kool Dread zároveň působí v rámci pražského multižánrového soundsystému Roots’n’Future.

Dub Liberation Sound tvoří Syncro a Martin, operátoři kapely Dub Liberation Front. Zahrají exkluzivní DJský set složený z toho nejlepšího z více než desetileté produkce mateřského GunJah Studia. Set bude plný originálního digital roots a dubu. Některé z jejich tracků je možné znát z originálních vinylů, nazpívané vokalisty z celého světa jakými jsou např. Juakali, HiKee, Bongo Chilli, Brother Culture nebo Lutan Fyah.

Ngomau & Family je volné uskupení částečně složené z členů Pawlač Zewls a jejich přátel, pod taktovkou jednoho z nejvýraznějších producentů na české dubové scéně, známého pod přezdívkou Prince Ngomau. Je možno se tešit na našláplý live-set plný originálních melodií, hutných basových linek a různorodých vokálů…

Vrcholem večera bude křest debutové desky vycházející na právě vznikajícím českém labelu United Forces Of Dub. Na jedné straně se představí Vibronics spolu se Spitz Horns. Očekávejte řádnou dechovou dupačku s jasným rukopisem. Druhá strana je dílem respektovaného projektu Mustakillah Sound, za kterým se skrývá pražský DJ a producent Yukimura. Vokál na jeho těžkotonážním riddimu obstarává reggae veterán a uznávaná dubová veličina Kenny Knots.

United Forces Of Dub
http://www.unitedforces.cz
http://www.rootsnfuture.org

Vibronics
Vibronics (UK) http://www.myspace.com/vibronicsdubmusic
Echo Ranks (UK) http://www.myspace.com/echoranks
Madu Messenger (UK) http://www.myspace.com/madumessenger

Dub liberation Front
http://www.gunjah.cz

Ngomau
http://www.last.fm/music/NgoMau

Back to top button