Rozhovory

Herby Boy: 45Clash Champion 2006

 

Jak už asi víte, clashe probíhají už i v Čechách a jsou stále populárnější a zábavnější. V zimě jsme se dočkali dvou novinek – turnajů One Will Survive v Trenčíně a pražského Bakkle Up. Tím nejstarším průkopníkem soubojů mezi selektory ale je 45Clash, který letos proběhl v produkci DJ Babylonrocka už počtvrté. Tentokráte se dostal do červnového finále v dancehallu na Reggae Meetingu jeden z nejmladších talentů mezi pražskými selektory, který si říká Herby Boy. Zaslouženě vyhrál a tak tady je pár otázek a odpovědí…

Můžeš se nám v úvodu představit a prozradit něco o sobě?
Jmenuju se Eda, je mi 19 let a studuju střední obchodní školu, jezdim na snowboardu a závodně na skateboardu za Dunlop. K DJingu jsem se dostal před dvěma lety, když mi můj kamarád Karnýs dal desku Ok Fred, kterou nazpíval Errol Dunkley. Potom jsem navštívil obchod s deskama TSP Records, kde jsem si koupil par dalších vinylů. Začínali jsme s DJ Basstienem v jednom malym Dobřichovickym klubu, který se jmenoval Vinice. Basstien pak začal hrát za Bass Beast jungle team a tak jsem pouštěl v chilloutech na jungle akcích. Později se mně ujal známy pražský selektor Mr. Anděl a od té doby hraju na reggae akcích… Za to mu moc děkuju.

Máš tušení, proč jsi zvítězil?
Hodně diky svým kamarádům, co mně přišli podpořit. Taky jsem tomu věnoval i nějakej čas, takže jsem byl vždy dobře připraven.

Který souboj sis nejvíc užil a proč?
Nejvíc jsem si užil finále s Mad Tonganem – byla to sranda a super atmosféra. Hlavně jsem se záhadně odreagoval, takže se mi dobře hrálo. Asi to bylo tím, že pro tolik lidí jsem ještě nehrál. (letošní finále 45Clashe na Reggae Meetingu sledovalo cca tisíc lidí / pozn. autora).

Co ti naopak dělalo největší problémy?
Nejhorší pro mně byl clash ze Supaflyem, protože on a General Kryspheen jsou podle mně nejlepší selektoři u nás. I když jsem tam šel vyhrát, měl jsem z něho docela strach. Byl to dost nerozhodnej boj a pro mně nejdůležitější výhra z celé souteže. Respekt 2 Supafly!

Co plánuješ a očekáváš do budoucna jako vítěz 45Clashe?
Jako vítěz 45Clashe neočekávám vůbec nic, ale se svou crew Rocca Flex bychom chtěli rozjet něco úplně novýho. Víc se dozvíte, když se přijdete podívat.

A co tvoje momentální TOP 5?
Nejraději mám Damiana Marleyho a jeho celý album WELCOME TO JAMROCK.
Blahopřeju a diky za rozhovor
* Lomesh

fotky: WaddUp.net & JahMusic

Nepřehlédněte
Close
Back to top button